[gccsdk] Autobuilding Battle of Wesnoth

Lee Noar leenoar at sky.com
Thu Jul 10 07:09:28 PDT 2008


alan buckley wrote:
>> On Wed, 9 Jul 2008 20:38:46 +0200 John Tytgat wrote:
> 
>> In message 
>> alan buckley  wrote:
>>
>>> I've been trying to build the latest Battle of Wesnoth in
>>> the autobuilder over the last few months and although
>>> it builds, it crashes immediately when run. I don't get
>>> enough information for me to track the problem down
>>> and it doesn't get as far as the main routine so I can
>>> put in trace lines.
>> Are you using the shared or static UnixLib ? I expect the static UnixLib
>> to work.
> 
> I'm using the static UnixLib. The program is normally put through elf2aif,
> but I get the same results just running it as an ELF executable.
> 
>> It is certainly worthwhile to track down what's going on. You
>> have stackdump ?
>>
> 
> No I don't get a stackdump. I just get the application failed wimp
> error box and details leads to internal error: branch through zero
> at &03813584. This was a slightly modified unixlib to try to get
> more details. The standard unixlib just gave a signal recursion
> message through the wimp with no stack dump.
> 
> I'm afraid I can't think of anything else to try. I've tried various
> combinations of Reporter, messing about with the boost library
> it uses and even profiling to try to get some useful information
> and failed.
> 
> This could easily be a problem with the code. But I'm not getting
> anything to help me track it down and haven't been able to find
> anything I can add to help.

Does r14 from *showregs not indicate which function attempted to jump to 
address 0?

Lee.




More information about the gcc mailing list