[Rpcemu] RO 5.20 RPCEmu networking problem

Dave Symes dave at triffid.co.uk
Thu Aug 8 11:40:19 PDT 2013


In article <5d38117853.old_coaster at old_coaster.yahoo.co.uk>,
   Tony Moore <old_coaster at yahoo.co.uk> wrote:
> On 8 Aug 2013, Dave Symes <dave at triffid.co.uk> wrote:
> > In article <ee87f47753.old_coaster at old_coaster.yahoo.co.uk>,
> >    Tony Moore <old_coaster at yahoo.co.uk> wrote:

> [snip]

> > > Here, C:/Program Files/RPCEmu/rpc.cfg contains
> >
> > >    bridgename = rpcemu
> > >    mouse_twobutton = 0
> > >    network_type = ethernetbridging
> > >    mouse_following = 1
> > >    cdrom_type = 0
> > >    cdrom_enabled = 0
> > >    refresh_rate = 60
> > >    stretch_mode = 1
> > >    sound_enabled = 1
> > >    vram_size = 2
> > >    cpu_type = SA110
> > >    mem_size = 256
> > >    cpu_idle = 1


cpu_idle = 0
bridgename = rpcemu
network_type = ethernetbridging
mouse_twobutton = 0
mouse_following = 1
cdrom_type = 0
cdrom_enabled = 0
refresh_rate = 60
stretch_mode = 0
sound_enabled = 1
vram_size = 2
cpu_type = SA110
mem_size = 128

That probably me, at some point bringing in a rpc.cfg file from a working
install, to suck it and see.

Anyway, I started again with a completely blank rpc.cfg file, booted
RPCEmu from cold, set the Settings-Configure and Networking, and I've
pasted the new .cfg file above to replace the old one.
So everything in it, is as configured from scratch by this RPCEmu.

But it still doesn't make any difference to the Non-Networking problem.

> Strange! The order of the parameters is completely different, and your
> list contains blit_optimisation, which is absent from mine. Both lists
> contain stretch_mode, with differing values. Neither blit_optimisation,
> nor stretch_mode, apparently relate to any options in the Settings menu.

> If we are both running RPCEmu 0.8.10, surely the config data should be
> presented in the same format, even if the values differ? My copy of
> RPCEmu-Recompiler.exe is datestamped 16:58:20 27 Mar 2013, and has a
> byte lenth of 400,950. Is yours the same? I've just checked that the
> current download is identical to the one that I'm using.

Date is: 18:06:09  27 Mar 2013
Size is: 400,950

> > *Unplug shows:
> > No modules unplugged.

> Here, RamFS is unplugged which, because I'm using Memphis3, is not
> relevant. However, also unplugged is Net. I've no idea how, or why, it
> came to be unplugged, but you might try *unplug net , as well.


Ah well, I didn't write it before, but I have a number of Modules that are
Dormant
Specifically...

BBCEconet 0.20
RamFS     2.28
Joystick  0.28
NetFS     5.96
NetPrint  5.59
Net       6.24

> > Thanks for that input Tony appreciated, but still no Coconut.

> Well, we do have some of those, growing in the garden here!

> Tony

Thanks
Dave

-- 

Dave Triffid



More information about the Rpcemu mailing list