<html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii"></head><body style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; line-break: after-white-space;" class=""><br class=""><div><br class=""><blockquote type="cite" class=""><div class="">On 27 Apr 2020, at 19:42, Peter Moore <<a href="mailto:petemoore@gmx.net" class="">petemoore@gmx.net</a>> wrote:</div><br class="Apple-interchange-newline"><div class=""><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" class=""><div style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; line-break: after-white-space;" class="">Hi guys!<div class=""><br class=""></div><div class="">I installed the new RPCEmu, and managed to dump an image of my RISC PC 600 hard drive using `dd` on linux.</div><div class=""><br class=""></div><div class="">I copied the raw hard disk image to the RPCEmuDataDir as hd4.hdf and have RISC OS 3.60 roms in place.</div><div class=""><br class=""></div><div class="">I followed the instructions on <a href="https://www.marutan.net/rpcemu/manual/#hdf" class="">https://www.marutan.net/rpcemu/manual/#hdf</a> but when i run the first command I get the following error:</div><div class=""><br class=""></div><div class=""><span id="cid:C961F474-7C47-4BD5-91AC-DBC18295C3A2"><Screenshot 2020-04-27 at 20.33.10.png></span></div><div class=""><br class=""></div><blockquote style="margin: 0 0 0 40px; border: none; padding: 0px;" class=""><div class=""><font face="Courier New" class="">RISC OS 24MB</font></div><div class=""><font face="Courier New" class=""><br class=""></font></div><div class=""><font face="Courier New" class="">Supervisor</font></div><div class=""><font face="Courier New" class=""><br class=""></font></div><div class=""><font face="Courier New" class="">*dir aufs::4.$</font></div><div class=""><font face="Courier New" class=""><br class=""></font></div><div class=""><font face="Courier New" class="">Disc drive not known (Error number &108AC)</font></div><div class=""><font face="Courier New" class="">*</font></div></blockquote><div class=""><br class=""></div><div class=""><br class=""></div></div></div></blockquote><div><br class=""></div><div>Strange - your boot messages don't include ADFS.  Is your CMOS corrupted? I'd try copying the one from my recent Mac release, as that's the one supplied with the source, so should contain some sensible defaults.  If that doesn't work, check to see if the module is unplugged (*RomModules).</div><div><br class=""></div><div>Incidentally, which release are you using?  The "plist" file you included looks like one of Francis Devereux's from the 0.8.x versions (judging from the file name).</div><div><br class=""></div><blockquote type="cite" class=""><div class=""><div style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; line-break: after-white-space;" class=""><div class=""><span style="font-variant-ligatures: no-common-ligatures" class=""><br class=""></span></div><div class=""><span style="font-variant-ligatures: no-common-ligatures" class="">Does the raw device file produced by dd need to be altered in any way for it to work?</span></div></div></div></blockquote><div><br class=""></div><div>It looks like it (Sarah is the original author of RPCEmu):</div><div><br class=""></div><div><a href="https://stardot.org.uk/forums/viewtopic.php?t=18291#p254144" class="">https://stardot.org.uk/forums/viewtopic.php?t=18291#p254144</a></div><div><br class=""></div><div>There are some instructions here:</div><div><br class=""></div><div><a href="http://www.riscos.info/pipermail/rpcemu/2011-March/001261.html" class="">http://www.riscos.info/pipermail/rpcemu/2011-March/001261.html</a></div><div><br class=""></div><div>Tim</div></div></body></html>