[gccsdk] Build problems for crosscompiler

jjvdgeer at vfemail.net jjvdgeer at vfemail.net
Wed Sep 9 12:03:32 PDT 2020


  Now that I got the gccsdk building, I tried my next step, which is  
building it on my NAS. It's a QNAP TS-431P2, which is an ARM model. I  
tried building a docker image for it, using this docker image  
here: https://github.com/kuroneko/docker-riscos-gccsdk .

It seems to do the correct thing, but it also fails during build. It  
builds under an ubuntu image, so it should be pretty close to the  
build on my machine which was OK, so I think it has to do something  
with it being an ARM model, which causes a problem. The problem seems  
to be this:
 
  gcc   -g -O2 -DIN_GCC -DCROSS_DIRECTORY_STRUCTURE  -W -Wall  
-Wno-narrowing -Wwrite-strings -Wcast-qual -Wstrict-prototypes  
-Wmissing-prototypes -Wmissing-format-attribute -pedantic  
-Wno-long-long -Wno-variadic-macros -Wno-overlength-strings  
-Wold-style-definition -Wc++-compat   -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.  
-I/home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc  
-I/home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/.  
-I/home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/../include  
-I/home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/../libcpp/include  
-I/home/gccsdk/gcc4/builddir/installed-libs-for-cross-gcc/include  
-I/home/gccsdk/gcc4/builddir/installed-libs-for-cross-gcc/include  
-I/home/gccsdk/gcc4/builddir/installed-libs-for-cross-gcc/include   
-I/home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/../libdecnumber  
-I/home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/../libdecnumber/dpd  
-I../libdecnumber  
-I/home/gccsdk/gcc4/builddir/installed-libs-for-cross-gcc/include   
-I/home/gccsdk/gcc4/builddir/installed-libs-for-cross-gcc/include  \
    -DSTANDARD_STARTFILE_PREFIX=\"../../../\"  
-DSTANDARD_EXEC_PREFIX=\"/home/gccsdk/cross/lib/gcc/\"  
-DSTANDARD_LIBEXEC_PREFIX=\"/home/gccsdk/cross/libexec/gcc/\"  
-DDEFAULT_TARGET_VERSION=\"4.7.4\"  
-DDEFAULT_TARGET_MACHINE=\"arm-unknown-riscos\"  
-DSTANDARD_BINDIR_PREFIX=\"/home/gccsdk/cross/bin/\"  
-DTOOLDIR_BASE_PREFIX=\"../../../../\"  `test "X${SHLIB}" = "X" ||  
test "yes" != "yes" || echo "-DENABLE_SHARED_LIBGCC"`  
-DCONFIGURE_SPECS="\"\"" \
    -c /home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/gcc.c -o gcc.o)
  In file included from ./tm.h:21:0,
                   from /home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/gcc.c:37:
  /home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/config/arm/arm.h:2229:31: error:  
'SUBTARGET_EXTRA_SPEC_FUNCTIONS' undeclared here (not in a function);  
did you mean 'SUBTARGET_EXTRA_SPECS'?
   # define EXTRA_SPEC_FUNCTIONS SUBTARGET_EXTRA_SPEC_FUNCTIONS  \
                                 ^
  /home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/gcc.c:1270:3: note: in expansion of  
macro 'EXTRA_SPEC_FUNCTIONS'
     EXTRA_SPEC_FUNCTIONS
     ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  /home/gccsdk/gcc4/srcdir/gcc/gcc/config/arm/arm.h:2230:3: error:  
expected '}' before '{' token


I found a reference to this problem  
at https://www.riscosopen.org/forum/forums/11/topics/9097 (search  
for SUBTARGET_EXTRA_SPEC_FUNCTIONS) but that again references a mail  
in this list saying the problem has gone away, but that doesn't seem  
to be the case for me.

I'll try to do the same solution as in that posting, but is there a  
proper solution?

Thanks
Jan-Jaap


-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse at vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!  
15GB disk! No bandwidth quotas!
Commercial and Bulk Mail Options!  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.riscos.info/pipermail/gcc/attachments/20200909/c64e55d3/attachment.html>


More information about the gcc mailing list