[Rpcemu] Code not working correctly on RPCEmu

Timmermans, Andre andre.timmermans at atos.net
Sun Feb 26 23:23:30 PST 2012


Sorry but I have no C development environment installed on the PC.

André 

> -----Original Message-----
> From: mhowkins at gmail.com [mailto:mhowkins at gmail.com] On 
> Behalf Of Matthew Howkins
> Sent: dimanche 26 février 2012 21:05
> To: Timmermans, Andre
> Cc: rpcemu at riscos.info
> Subject: Re: [Rpcemu] Code not working correctly on RPCEmu
> 
> > I have included an archive for testing.
> >
> > The BASIC code Filter conrains some assembler code
> > which takes the file IN and produces a file OUT
> > so it is better set te CSD before running it.
> >
> > The non-recompiling version of RPCEmu produces a file identical
> > to OUR_REF (te output on my RPC). The recompling version
> > does not. Since most of the time the filter seems to work fine
> > in the player that uses it (the sound seems OK), I am wondering
> > if the small amplitude of the signed 16-bit input samples
> > combined to the 24-25 bits in size filter parameters
> > puts them right on the 32-bit boundary and I am wondering
> > if it is not the 64bit addition part of the SMLAL which
> > is not emulated correctly (i.e. is the carry transmitted
> > correctly from the addition of the lower 32-bit registers
> > To the upper 32-bits?).
> 
> Thanks for the test program - this enabled me to quickly narrow down
> the problem, and confirm that there were no other faults affecting
> this issue.
> 
> The problem does indeed lie with SMLAL.
> 
> Can you test by changing line 1181 of codegen_x86.c from
> 
>    addbyte(0x01); addbyte(0xCA); /*ADDL %ecx,%edx*/
> 
> to
> 
>    addbyte(0x11); addbyte(0xCA); /*ADCL %ecx,%edx*/
> 
> This works for me - can you confirm it works for you?
> 
> Thanks
> 
> Matthew
> 
> 



More information about the Rpcemu mailing list