[Rpcemu] Problematic SoundDMA buffers rate/size combination

Timmermans, Andre andre.timmermans at atos.net
Mon Nov 30 23:34:29 PST 2015


Hi,

While experimenting with KinoAmp on RpcEmu (latest Windows version) I noticed that sound was to slow
and because sound and video where synchronized the video was played at half rate. This was curious
as an error sound before KinoAmp was fine and playing DigitalCD was fine too. It’s actually a given
sample rate & buffer size combination which causes the problem due I think to the fact that more
 than 100 buffers need to be filled per second.

My experiments shows:
28333Hz, 208 samples per buffer -> OK
44100Hz, 208 samples per buffer -> Problem
44100Hz, 512 samples per buffer -> OK

Kind Regards,
André Timmermans



This e-mail and the documents attached are confidential and intended solely for the addressee; it may also be privileged. If you receive this e-mail in error, please notify the sender immediately and destroy it. As its integrity cannot be secured on the Internet, Atos’ liability cannot be triggered for the message content. Although the sender endeavours to maintain a computer virus-free network, the sender does not warrant that this transmission is virus-free and will not be liable for any damages resulting from any virus transmitted. On all offers and agreements under which Atos Belgium N.V./S.A. supplies goods and/or services of whatever nature, the General Terms and Conditions from Atos Belgium N.V./S.A . exclusively apply. The General Terms and Conditions shall be promptly submitted to you on your request.

Atos Belgium N.V/S.A
Da Vincilaan 5
B-1930 Zaventem
RPR-RPM Brussels
BTW/TVA: BE 0401 848 135


More information about the Rpcemu mailing list